flash meghajtó nem nyitható meg, hogyan lehet visszaállítani az elveszett fájlokat

46 2021-05-02 12:52

 


a

Különböző okok miatt nem lehet megnyitni a pendrive-ot. A lehetséges megoldásokat csak egyenként próbálhatjuk ki. De ha meg tudja találni a probléma gyökerét, könnyebb lesz megoldani a problémát. Íme néhány trükk a flash meghajtó nem nyílik meg, remélem, hogy segít.

Amikor a számítógépünk be van helyezve a flash meghajtóba, de úgy találta, hogy a flash meghajtó nem nyitható meg, ezúttal kérjük, ne essen pánikba, a flash meghajtó nem nyitható meg, hogyan kell csinálni?
Megtanítja, hogyan oldja meg a számítógép nem tudja megnyitni a flash meghajtót.

 1
Kattintson a jobb gombbal a pendrive-ra, és kattintson a Tulajdonságok gombra. A felugró tulajdonságok ablakban kattintson az Eszközök - Ellenőrzés indítása gombra. A pendrive nem nyitásának legközvetlenebb oka a fájlrendszer sérülése. A legközvetlenebb oka annak, hogy a pendrive nem nyílik meg, a fájlrendszer sérülése. Erre a leggyakoribb módszer a lemez javítása. Kattintson a jobb gombbal a cserélhető lemezre, és válassza a "Tulajdonságok" lehetőséget a felugró kontextusmenüből.

2
Ezután a megnyíló ablakban váltson az Eszközök fülre, kattintson a "Hibák ellenőrzése Hibák ellenőrzésének megkezdése" gombra, jelölje be mindkét négyzetet a felugró ablakban, és végül kattintson a "Start" gombra. a lemezhibák ellenőrzésére és kijavítására.
Ha a javítás befejeződött, megpróbálhatja megnyitni a pendrive-ot!

3
Ha a fenti módszerrel nem sikerül megnyitni a pendrive-ot, javasoljuk a pendrive formázását. Kattintson a jobb gombbal a cserélhető lemezre, és a megjelenő kontextusmenüben válassza a "Formázás" lehetőséget. A megnyíló "Formázás" ablakban törölje a "Gyorsformázás" jelölőnégyzetet, és kattintson a "Start" gombra.

4
Ha a pendrive a fenti műveletek után sem nyílik meg megfelelően, próbálja meg a pendrive-ot egy másik USB-portba csatlakoztatni. Győződjön meg arról is, hogy a számítógép mobil tárolóval kapcsolatos beállításai nem tiltottak. A beállítások ellenőrzése és beállítása: Nyissa meg a "Futtatás" párbeszédpanelt, és adja meg a "gpedit.msc" parancsot a Csoportházirend-kezelőbe való belépéshez.

5
A Csoportházirend-kezelő ablakban kattintson a "Kezelési modul" → "Rendszer" → "Eltávolítható tárolókhoz való hozzáférés" menüpontra, és győződjön meg róla, hogy az "Eltávolítható tárolók" jobb oldalán Lemezek: Olvasási engedélyek megtagadása" és "Minden eltávolítható lemez: Olvasási engedélyek megtagadása" egyaránt "Nincs konfigurálva" vagy "Letiltva". Ha nem, kattintson duplán a megfelelő elemre, jelölje be a felugró ablakban a "Letiltva" elemet, majd kattintson az "OK" gombra.

6
Ha a fenti módszer után sem tudja megnyitni a flash meghajtót, akkor csak a flash meghajtó tömeggyártó eszközzel javíthatja a műveletet. Ez a leghatékonyabb módja a pendrive meghibásodásának megoldására.

 


Ha van egy pendrive, amit nem tudsz megnyitni, ne ess pánikba, hogyan tudod megnyitni a pendrive-ot?
 1, a jobb egérgombbal kattintson a flash meghajtó tulajdonságaira, a felugró tulajdonságok ablakban kattintson az "eszközök" - "ellenőrzés megkezdése", a felugró ellenőrző lemez ablakban ellenőrizze az összes lehetőséget, majd kattintson a Start gombra, ahogy az ábrán látható.
 
2, próbálja megnyitni a flash meghajtót, hogy lássa, ha még mindig nem tudja megnyitni, akkor a következő módszerrel, nyomja meg a win + r billentyűkombinációt a Futtatás ablak megnyitásához, írja be a gpedit.msc-t, ahogy látható: flash drive home

3, a "Local Group Editor" viszont kattintson a "Management Module - System - Removable Storage Access", a listában a jobb oldalon található "Removable disks: deny permission to read". "és" minden cserélhető lemez: tagadja az összes engedélyt "kettő, mint látható: flash meghajtó home

4.
Nyissa meg a fenti kettőt, módosítsa a konfigurációjukat "nem konfigurált" vagy "letiltott" értékre, majd kattintson az "OK" gombra, ahogy az ábrán látható.
A számítógép nem tudja megnyitni a flash meghajtó nem számít, sok megoldás van, a fenti két módszer a mi közös módszerek, a külső javítási szoftver és a flash meghajtó problémamegoldó módszerek segítsége nélkül, ismét találkozott flash meghajtó nem tudja megnyitni, hogyan kell csinálni? Használja ezeket a gyakori módszereket, hogy kipróbálja.


 Három: a flash meghajtó nem nyitható meg, a formázás okát kérdezve
flash meghajtó, mobil merevlemez, SD kártya és más tárolóeszközök dupla kattintással nem nyitható meg, kérve a formátumot, hogyan kell csinálni? A pendrive-on fontos adatok vannak, és az adatokról nincs biztonsági mentés, mi van, ha nem merem formázni? Ne essen pánikba, ha ezzel a helyzettel találkozik, itt megtanítom, hogyan lehet megoldani a flash meghajtó nem nyitható prompt formátum megbízható módszer.
a flash meghajtó nem nyitható meg, formázási hiba jelenséget okozva

A flash meghajtó nagyon népszerű adattároló eszköz, kompakt megjelenésű, nagy tárhely, könnyen hordozható, ami népszerű tárolóeszközzé teszi. Nem számít a mindennapi irodában vagy a mindennapi életben, láthatja a flash meghajtó alakját. Mivel a flash meghajtót gyakran használják, a felhasználók gyakran találkoznak különböző, a flash meghajtóval kapcsolatos problémákkal, amelyek közül a leggyakoribb, hogy a flash meghajtót nem lehet megnyitni, és a formázásra szólít fel.

Miután behelyezte a flash meghajtót a számítógép USB portjába, a fájlkezelő megnyitásával láthatja a flash meghajtó lemezbetűjét, amikor a felhasználó duplán rákattint a flash meghajtóra, és megpróbálja megnyitni a flash meghajtót, de a flash meghajtó nem nyitható meg, és lát egy felugró ablakot a rendszertől, amely a következőt mutatja: "A CD használata előtt a K meghajtóban: formázni kell. Formázza vagy sem" vagy "A H meghajtóban lévő lemez nincs formázva. Most akarod formázni?"

Ha a "Lemez formázása" gombra kattint, megjelenik egy formázási ablak, válassza ki a fájlrendszert, majd kattintson az OK gombra a pendrive formázásához. A formázás azonban a flash meghajtó adatainak elvesztéséhez vezet. Ha a pendrive-on lévő adatok fontosak, ne formázza azt.

A pendrive formázása és a formázási problémákra való felszólítás különböző okokból történhet. A különböző felhasználók különböző helyzetekkel találkoznak, ezért az ok nem lesz egy. Itt van egy kis lista néhány gyakori okról.

 Rossz pendrive, fizikai hiba. Például a flash meghajtó leesett, ami azt eredményezi, hogy a flash meghajtót nem lehet normálisan használni; vagy vásárolt egy másolt flash meghajtót, a minőség nem minősített, a flash meghajtó memóriachipje vagy a fő vezérlő megsérült. A számítógép USB-portja problémás. Néhány számítógép USB-portja rosszul van felemelve vagy alul van táplálva, ami azt eredményezi, hogy a flash meghajtó és más külső eszközök nem használhatók rendesen. Ebben az esetben megpróbálhatja a pendrive-ot egy másik számítógéphez csatlakoztatni. Sofőrprobléma. Ha a számítógépes illesztőprogram sérült vagy túl régi, az is okozhatja ezt a problémát, javasoljuk, hogy frissítse az illesztőprogramot. a pendrive-on lévő partíció sérült. A flash meghajtón lévő partíció sérült, mert nem kattintott a "Hardver biztonságos eltávolítása és a hordozóeszköz kivetítése" gombra, mielőtt kihúzta a flash meghajtót a számítógépből. Vírus vagy rosszindulatú program megrongálta. Egy vírus vagy rosszindulatú program megrongálta a flash meghajtón lévő kritikus adatokat, így az adatokhoz nem lehet megfelelően hozzáférni.

A flash meghajtó nem nyílik meg, és formátumozási megoldást kér

Ha a flash meghajtóban lévő adatok fontosak, és az adatok nincsenek mentve, akkor a helyes felszabadítási folyamat a következő kell legyen: visszaállítani az adatokat a flash meghajtóról, majd javítani a flash meghajtó problémáját.

Megjegyzés: Mielőtt flash meghajtó adatok helyreállítása, ne chkdsk a flash meghajtó, mert sokszor chkdsk csak túl javítás és súlyosan befolyásolja az adatok helyreállítása hatás.

Hogyan lehet visszaállítani az adatokat a flash meghajtó, ha a flash meghajtó nem nyitható meg kérve formázás? Ami bonyolult problémának tűnik, valójában nagyon egyszerű. Mindaddig, amíg megbízható helyreállítási szoftvert használ, a hétköznapi felhasználók könnyen kezelhetik a flash meghajtó helyreállítási adatproblémát. Itt van az adatok flash meghajtóról való helyreállításának folyamata.

Lépés 1: Helyezze be a flash meghajtót a számítógép USB-portjába, hogy a számítógép felismerje a flash meghajtót, majd futtassa a DiskGenius adat-visszaállítási szoftvert a számítógépen.
A DiskGenius egy erőteljes partíciókezelő és adat-visszaállító szoftver, amely erőteljes adatfunkciókkal rendelkezik, és mindenféle tárolóeszköz adatvesztési problémával képes megbirkózni.

2. lépés: Válassza ki a flash meghajtót a DiskGenius szoftver bal oldalán (itt ki kell választania a flash meghajtó modelljét, RD1+szériaszám része), majd kattintson a "Fájlok helyreállítása" gombra.
Megjegyzés: A pendrive nem nyílik meg a formázásra való felszólítással, ami azt jelenti, hogy a pendrive-on lévő partíció sérült. A sérült partíció nem sérült partíció, így itt nem kell keresni az elveszett partíciót.

3. lépés: Válassza ki a helyreállítási módot, és kattintson a "Start" gombra.
Ha a flash meghajtó teljes mélységi vizsgálatát szeretné elvégezni, akkor a "Teljes helyreállítás" és a "További vizsgálat ismert fájltípusokra" opciókat is be kell jelölnie; ezen kívül, ha ismeri a flash meghajtó fájlrendszerének típusát a formázásra való felszólítás előtt, akkor a "Speciális beállítások" gombra kattintva kiválaszthatja a flash meghajtó fájlrendszerének típusát a probléma előtt, ami a hasznosítás hatékonyságának javítása.

4. lépés: Előnézet a fájlokat, hogy megállapítsa, hogy megfelelően visszaállíthatóak-e.
A DiskGenius listázza a keresés során talált fájlokat, és valós időben frissíti a keresési eredményeket. A felhasználók a fájlok előnézetét a vizsgálat alatt vagy után megtekinthetik. A fájlok előnézetével gyorsan megtalálhatja a visszaállítani kívánt fájlokat, és megállapíthatja, hogy azok sérültek-e vagy sem. Így teljes mértékben megértheti az adatok helyreállítási sikerességi arányát a tényleges helyreállítás előtt.

5. lépés: Vegye ki a kívánt fájlokat. Ellenőrizze a visszaállítani kívánt fájlokat a vizsgálat eredményében, majd kattintson az egér jobb gombjával, és válassza a "Másolás a megadott mappába" lehetőséget. Így kiválaszthatja a helyreállított adatok mentési helyét.

6. lépés: Ellenőrizze a visszanyert adatokat, ha biztos benne, hogy az összes adatot visszanyerte, akkor formázza a flash meghajtót a DiskGenius segítségével. A pendrive formázása után megnyithatja és normál módon tárolhatja az adatokat.
Összefoglaló

Összefoglalva, ha azzal a problémával találkozik, hogy a pendrive nem nyitható meg, és a formázásra szólít fel, ne essen pánikba, és ne formázza a pendrive-ot. Általánosságban elmondható, hogy amennyiben a flash meghajtó nem szenved komoly fizikai meghibásodást, a flash meghajtó adatai részben vagy teljesen helyreállíthatók. Ha a flash meghajtó adatai sikeresen helyreálltak, megpróbálhatja formázni a flash meghajtót a sérült partíció javításához.

IV

A flash meghajtó nem nyitható meg nem törött, tanít három trükköt a javításhoz
Általában a pendrive nem nyílik meg, amikor duplán kattint rá, többnyire azért, mert a pendrive fájlrendszere sérült. Tehát még ha el is távolítja a vírust, akkor sem tudja megnyitni azt dupla kattintással, és megjelenik egy párbeszédpanel a megnyitandó program kiválasztására.

A legegyszerűbb módja: kattintson a jobb gombbal a pendrive ikonjára -> Tulajdonságok -> Eszközök -> Ellenőrzés indítása -> jelölje be az Automatikusan javítja a fájlrendszer hibáit -> Indítás, és hamarosan megtörténik a javítás. Mindenki kipróbálhatja, lol. Úgy tűnik, mechanikus meghajtóknál is működik.

Ha a pendrive ikonjára jobb gombbal kattint, és megjelenik az automatikus lejátszás opció, az általában vírus előjele.

Megoldás.
Az Autorun.inf fájl problémás, távolítsa el a tulajdonságait, és törölje, majd keresse meg az autorun.inf által mutatott fájlt a rendszerleíró adatbázisban, keresse meg, és törölje a héj alszakaszt, megnyithatja a D meghajtót. Start - Futtatás típus "regedit" (registry), a "Ctrl + F" kulcsok megjelennek, hogy megtalálja a párbeszédablakot, hogy adja meg az "autorun.inf" láthatja a héj alfejezetek, majd kattintson a jobb gombbal - törlése

1、Ha minden partícióban van egy rejtett fájl, például az autorun.inf, akkor a törlés után jobb, ha újraindítja a számítógépet.

2、A fájl típusának megnyitási módszerének visszaállítása (vegyük az XP-t példának)

Nyissa meg a Saját számítógép - Eszközök - Mappabeállítások - Fájltípus, keresse meg a "Meghajtó" vagy a "Hajtómű" lehetőséget. "Mappa" (a felmerülő problémának megfelelően válassza ki, ha nem tudja megnyitni a meghajtót dupla kattintással, válassza a "Meghajtó" lehetőséget, ha nem tudja megnyitni a mappát, válassza a "Mappa" lehetőséget). Kattintson alul a "Speciális" gombra, majd a "Fájltípus szerkesztése" párbeszédpanelen az "Új" lehetőségre, és adja meg a "Megnyitás" műveletet. " (ez szabadon kitölthető, ha van "nyitott" és más ismeretlen .exe fájlra utal, akkor egy trójai vírusra mutathat, majd válassza a "Szerkesztés" lehetőséget), a művelet végrehajtásához használt alkalmazás töltse ki a következőt explorer.exe, OK. Ezután térjen vissza a "Fájltípus szerkesztése" ablakba, válassza a "Megnyitás" lehetőséget, állítsa be az alapértelmezett értéket, OK. Most nyissa meg újra a partíciót vagy mappát, hogy megnézze, visszaállt-e a normális állapot?

3, a nyilvántartási módszer.
a. Az olyan partíciók esetében, amelyek nem nyithatók meg dupla kattintással
Start - Futtatás - írja be a regedit-et, keresse meg a [HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell], hogy törölje az összeset a héj alatt, majd zárja be a rendszerleíró adatbázisát, nyomja meg az F5 billentyűzetet a frissítéshez, kattintson duplán a gombra partíciót, és nézze meg újra.
b. Az olyan mappák esetében, amelyek nem nyithatók meg dupla kattintással
Start - Futtatás - írja be a regedit-et, keresse meg a [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell], hogy törölje az összeset a héj alatt, majd zárja be a rendszerleíró adatbázisát, nyomja meg az F5 billentyűzetet. Frissítse, kattintson duplán a partícióra, és nézze meg újra.
flash meghajtó mindig kap egy csomó helyen használni, különböző számítógépek lesz a potenciális vírusok, elkerülhetetlenül lesz egy csomó probléma, próbálja meg ezekkel a módszerekkel X Jun.

 

öt

A pendrive az egyik olyan eszköz, amelyet fájlok mozgatására használunk. Nemrégiben sok barátunk tapasztalta, hogy a pendrive használatakor olyan helyzetbe került, hogy nem tudta megnyitni azt dupla kattintással. Sok barátunk úgy gondolja, hogy a pendrive elromlott, valójában csak egy kicsit óvatosabbnak kell lennünk, hogy kiderítsük, hol a probléma, nézzük meg együtt, mi a probléma. Hogyan lehet megoldani a flash meghajtó nem tudja megnyitni a problémát.

A flash meghajtó az egyik az irodai eszközök gyakran használjuk a mindennapi életünkben, a folyamat során a flash meghajtó, gyakran találkozunk néhány helyzetet, például, amikor a számítógépünk be van helyezve a flash meghajtó, de úgy találta, hogy a flash meghajtó nem lehet megnyitni, flash meghajtó nem lehet megnyitni, hogyan

·