Hoe installeer ik windows 11 op een Apple computer

34 2021-08-06 07:34

Hoe installeer ik windows 11 op een Apple computer
Sommige mensen willen een MAC-computer kopen maar zijn bang dat het systeem niet voor hen zal werken of dat de programma's die zij regelmatig gebruiken niet beschikbaar zullen zijn op de MAC. Er zijn ook veel Apple-gebruikers die af en toe Windows 11-toepassingen moeten gebruiken en het is vaak het handigst om virtuele machine-oplossingen te gebruiken zoals Parallels Desktop, VMware Fusion en VirtualBox. Dit veroorzaakt enig prestatieverlies, maar voor de meeste mensen maakt het gemak om programma's te kunnen draaien zonder opnieuw te hoeven opstarten dit meer dan goed.

 De uitzondering hierop is het spelen van spelletjes. Met een virtualisatie-oplossing worden de 3D-prestaties aanzienlijk verzwakt, zo niet volledig afwezig (als u VirtualBox gebruikt), aangezien de meeste Macs geen eersteklas grafische processor hebben en gewoon niet vergelijkbaar zijn met Windows-apparaten.

 U kunt Boot Camp gebruiken om Windows op een Mac te installeren, wat betekent dat u moet vertrouwen op de Windows-stuurprogramma's van Apple om alles goed te laten werken. Het probleem is dat Apple niet erg agressief is met het updaten van Windows drivers. Het probleem verdubbelde toen er een nieuwe versie van Windows op de markt kwam: Boot Camp ondersteuning voor Windows 7 sleepte zich ongeveer drie maanden voort, en nu doet zich een vergelijkbare situatie voor met Win 11. De tech pers Arstechnica.com is hier zeer ontstemd over.

 De pot op met de officiële ondersteuning! We gaan gewoon Windows 11 installeren op 2011 model iMacs en 2010 model MacBook Airs en kijken wat er mis gaat! Hier zijn onze installatie aantekeningen, die degenen kunnen helpen die niet willen wachten op Apple om hun drivers te updaten.

 Het installatieproces

 Om Boot Camp op de Cougar versie te installeren, heeft u nodig.

 1. Een voor Cougar geschikte Mac met ten minste 20 GB beschikbare schijfruimte, hoewel meer natuurlijk beter zou zijn.

 2. Een productsleutel voor Win 11 of Win 11 Pro. We gaan ervan uit dat u een 64-bit versie van Windows gebruikt.

 3. Als uw Mac een optische drive heeft, of als u een MacBook Air model van vóór 2011 gebruikt, hebt u ook een Win 11 installatie-dvd nodig (voor eerdere Airs hebt u ook een externe optische drive nodig).

 4. Als u een MacBook Air 2011 of 2012 gebruikt, of een Mac zonder optische drive, hebt u een externe optische drive en een Win 11-installatie-dvd nodig, of een USB-geheugenstick van 4 GB of groter en een Windows 11 ISO-bestand.

 5. Een externe harde schijf in FAT-formaat, of een lege CD of DVD om de Windows-stuurprogrammabestanden op te slaan.

 Zodra u deze dingen klaar hebt, start u Boot Camp Assistant vanuit Spotlight (of vanuit Programma's→Utiliteiten), die de schijf zal partitioneren voor de installatie van Windows, de vereiste stuurprogrammabestanden naar uw externe harde schijf zal downloaden en (voor MacBook Air-, Retina- en iMac-computers zonder optische drive) MacBook Pro, iMac computers en Mac Mini) een Windows USB-installatieprogramma maken van het ISO-bestand.

 Figuur : Downloaden van Windows drivers met Boot Camp Assistant.

 Gebruikers van oudere Mac-computers zullen dat echter merken: het installatieprogramma vereist ook een Windows installatie-dvd om te werken, en je hebt gewoon niet de mogelijkheid om een USB-station te maken - met een optische drive kun je geen andere methode kiezen. Vreemd genoeg geldt dit ook voor de 2010-, 2009- en 20011-modellen van de MacBook Air, maar geen van deze eenheden werd geleverd met een optische drive, zodat eigenaars ook een externe optische drive moesten aanschaffen voordat ze verder konden.

 Nadat u de schijf hebt geformatteerd, laat u Boot Camp Assistant de computer opnieuw opstarten en Windows installeren op de nieuw aangemaakte Boot Camp-partitie. Zorg ervoor dat u de Boot Camp partitie formatteert als NTFS, maar verwijder deze niet - dit zal de partitie vernietigen en vereisen dat u het helemaal opnieuw vanaf het begin moet doen.

 Het installatieproces van Windows is eenvoudig - voer uw productsleutel in, maak een gebruikersaccount aan en het moeilijkste gedeelte is gedaan. "Zodra het Startscherm verschijnt, plaatst u de externe harde schijf met de Windows-ondersteuningsbestanden, opent u deze en voert u setup.exe uit.

 Figuur: Installatie van de Boot Camp ondersteuningssoftware.

 Het Boot Camp installatieproces verloopt probleemloos - je aanvaardt gewoon alle standaardinstellingen en wacht terwijl alle Apple stuurprogramma's en Apple Software Update worden geïnstalleerd, en wanneer je wordt gevraagd opnieuw op te starten, start je opnieuw op. wanneer het u vraagt om opnieuw op te starten.

 Gelukkig geldt dit ook voor veel Apple Boot Camp programma's, waaronder alleen-lezen toegang tot de HFS-geformatteerde partitie van uw Mac. In het Boot Camp-bedieningspaneel kunt u de standaard opstartpartitie selecteren en andere systeeminstellingen aanpassen, net zoals in OS X.

 Er zijn enkele kleine problemen, zoals sommige overlappende afbeeldingen die niet werken en de toegang tot FileVault-gecodeerde volumes, maar de installatie van Win 11 zal geen grote problemen op systeemniveau veroorzaken.

 Figuur: Sommige overlappende afbeeldingen werken niet in Windows 11.

 Bestuurdersproblemen

 Het grootste probleem, vooral voor gamers, ligt bij de drivers. Afhankelijk van het Mac-model dat u gebruikt, moet u mogelijk extra stuurprogramma's zoeken en installeren - sommige 2009- en 2010-modellen van Macs hebben NVIDIA-chipsets, en die vereisen een afzonderlijke download van het chipset-stuurprogramma.

 Op de foto: De NVIDIA-chipset van deze MacBook Air mist een aantal stuurprogramma's, maar dit is eenvoudig te verhelpen.

 Het grootste probleem is dat de stuurprogramma's verouderd zijn, vooral de grafische stuurprogramma's. De bootcamp 4.0-software werd in de zomer van 2011 geïntroduceerd en is sindsdien niet meer bijgewerkt, dus het kan zijn dat de stuurprogramma's een te oude versie hebben.

 Figuur: De driver versie kan erg oud zijn

 Maar met een paar klikken kun je nieuwe drivers krijgen - Apple's PC grafische chips zijn standaard, dus gebruiken ze standaard PC drivers. In de onderstaande tabel staan de grafische chips die door verschillende Macs worden gebruikt, hun stuurprogramma's en opmerkingen. Alle stuurprogramma's zijn beschikbaar voor de 64-bit versie van Windows 11.

 Retina ondersteuning

 Sommige MacBook Pro's hebben een retina-scherm. We hebben Windows 7 geïnstalleerd op een 15-inch retina MacBook Pro en ontdekten dat de schaalvergroting van 200% gemengd was, goed en slecht. Maar Win 11 zou verbeterd moeten zijn, toch?

 De problemen die in Win 7 bestonden zijn er nog steeds, sommige pictogrammen en tekst zien er oogstrelend uit, andere graphics (inclusief de muisaanwijzer) zien er hard uit, en het grootste probleem is nog steeds ongelijk - het verschilt erg van programma tot programma - - sommige programma's zien er heel goed uit, andere zien er heel goed uit. -sommigen zien er heel goed uit, anderen zijn een puinhoop (en sommigen kiezen ervoor de zoominstellingen helemaal te negeren).

 Metro apps zijn over het algemeen iets beter. Elke app die ik regelmatig gebruik, van de Mail en Agenda apps die met Win 11 worden geleverd tot de New York Times en Kindle apps, zoomt goed. Maar niet allemaal, zoals de Metro-versie van Chrome, die niet zo goed inzoomt.

 Figuur: Er is een aparte zoominstelling voor het Startscherm, u moet naar Start → Configuratiescherm → Eenvoudige toegang gaan en "Alles groter maken op uw scherm" aanzetten.

 Figuur: De meeste Metro-apps presteren goed, maar apps als Chrome hebben nog steeds problemen.

 Conclusie: We hebben geen officiële steun nodig

 Macs zijn er in allerlei configuraties, dus het is moeilijk om te generaliseren. Maar over het algemeen zouden er geen grote problemen moeten zijn om Win 11 op uw Mac te draaien. Officiële ondersteuning zal waarschijnlijk beter zijn, maar u zult nu geen grote problemen hebben met upgraden.

 

·