Windows 11 installeren met een usb flash drive - zonder optische drive

32 2021-07-28 16:12

Het installeren van Windows 11 met usb flash drive is niets nieuws, er is ook een heleboel usb flash drive tutorials online ...... tutorials, maar de meeste van hen zijn niet goed of goed, ik hoop echte gevallen te gebruiken, stap voor stap om je te leren hoe je Windows 11 installeert met usb flash drive. Ik hoop om echte gevallen te gebruiken, stap voor stap, om iedereen te leren hoe je usb flash drive te gebruiken om het systeem te installeren, te begrijpen hoe je usb flash drive te gebruiken om Windows 11 te installeren, een pass honderd pass, geen leraar kan leren om usb flash drive te gebruiken om XP, Vista, 2008, en zelfs nog niet officieel uitgebrachte Win8 te installeren!

 Waarom heb je een CD-ROM nodig om Windows te installeren? Een usb flash drive kan al uw systeem installatie problemen oplossen! Hier zijn de gedetailleerde stappen om een systeem te installeren met een usb flash drive zonder optische drive, ik hoop dat dit je kan helpen.

 De tutorial voor het installeren van een systeem met een usb flash drive is verdeeld in vier grote stappen

 Ten eerste: maak een Windows 11 PE boot disk die usb flash drive kan ondersteunen

 Ten tweede: zet een usb flash drive in uw laptop/desktop computer

 Ten derde: Laad de Windows 11 image met een virtuele CD-ROM drive

 Vierde: Installeer Windows 11 met Win$Man

 Als er een vijfde, zesde, zevende, achtste en negende stap, dat is wachten op het systeem installatie te voltooien, drivers te installeren, gemeenschappelijke software te installeren, synchroniseren van hun gegevens en andere triviale dingen, die we allemaal begrijpen, zal ik niet langer een lang verhaal, dit artikel alleen details hoe je usb flash drive te gebruiken om het systeem te installeren (Windows 11 installeren).

 De eerste stap is het maken van een Windows 11PE boot usb flash drive

 Momenteel worden veel laptops (vooral netbooks) niet geleverd met een optische drive, en veel gebruikers kiezen zelfs voor desktop-computers zonder optische drive, zodat de enige manier om het systeem te installeren een usb flash drive of een verwisselbare harde schijf is. Daarom is een all-in-one usb flash drive essentieel!

 Opmerking: Sinds 2007 zijn usb flash drives populair geworden (usb flash drive virussen zijn ook populair geworden), en alle soorten moederborden ondersteunen usb flash drives voor het booten (zeer weinig doen dat niet), dus het gebruik van een usb flash drive om een systeem te installeren is de nieuwste optie geworden voor het herinstalleren van een systeem. Met de komst van PE kiezen zelfs ervaren systeeminstallateurs ervoor om Windows 11 of XP (en natuurlijk Win8) opnieuw te installeren in PE onder de Windows interface, in plaats van lastige code in DOS in te voeren om Windows opnieuw te installeren.

 Er zijn verschillende manieren om een Windows 11 PE boot usb flash drive te maken, maar hier adviseer ik alleen de gemakkelijkste en meest effectieve! Het Tien Yi usb flash drive onderhoudssysteem is één van de weinige instrumenten die momenteel beschikbaar zijn die met één klik de installatie van PE op een usb flash drive ondersteunt! Met zo'n eenvoudig hulpmiddel is het een zegen voor wie niet diep in het proces wil duiken!

 Allereerst, download Tian Yi usb flash drive Onderhoudssysteem Netwerk Verbeterde Memorial Editie 2012

 De één-klik installatie oplossing om een PE-ondersteunde usb flash drive te maken is heel eenvoudig: in Windows 11 of XP, dubbelklik om het softwareprogramma Tian Yi usb flash drive Onderhoud Systeem (figuur 1) te openen, selecteer dan de usb flash drive drive en kies de USB-apparaat opstartmodus! Heel eenvoudig.

 Figuur 1 Eén-klik installatie van PE op usb flash drive (klik op de afbeelding om een grotere versie te zien, idem hieronder)

 De versie van Providence PE kan veranderen als de software wordt bijgewerkt, maar de installatiemethode blijft bij benadering vrijwel hetzelfde.

 Wat met één diagram kan worden geïllustreerd, hoeft de auteur niet met een tweede diagram te illustreren.

 Stap 2 Ga naar de fastboot selectie modus en kies om te booten vanaf de usb flash drive

 Veel mensen haten of niet begrijpen van de installatie van Windows-systemen, is het volledig Engels BIOS-instellingen moeilijk, zelfs degenen die zijn geslaagd voor de zesde klas van de universiteit Engels kan niet achterhalen wat het Engels BIOS is met wat ......

 In feite hebben laptops en desktops (inclusief geassembleerde machines) tegenwoordig opstartsnelkoppelingen, dus wanneer je opstart, volg je de corresponderende opstartsnelkoppeling om automatisch de fastboot-modus van de laptop of desktop te openen, en selecteer je vervolgens het apparaat dat je nodig hebt om op te starten!

 Figuur 2: Lijst van snelkoppelingen bij het opstarten voor alle grote laptopmerken

 Fig. 3 Lijst van snelkoppelingen bij het opstarten voor de belangrijkste desktopmerken

 Figuur 4 Opstartsnelkoppelingen voor de belangrijkste moederbordmerken

 Als de desktop merk en desktop assemblage machine volgens de bovenstaande opstart snelkoppeling tabel ook niet soepel usb flash drive boot, kan het alleen worden ingesteld via de BIOS, dat is de enige en meest effectieve methode.

 Neem bijvoorbeeld mijn Asus laptop, volgens de opstart sneltoets lijst van de grote laptop merken getoond in Figuur 2, drukken we op ESC tijdens het opstarten (als u niet zeker weet op welke seconde u ESC moet drukken, druk dan eenmaal per seconde op de opstart sneltoets, deze truc is beproefd).

 Figuur 5 Asus laptop start op en druk op ESC om in fast boot mode te komen

 Zoals u kunt zien in Figuur 6, is het enige wat u hoeft te doen om de snelstartmodus van uw laptop te openen, de sneltoets boot indrukken tijdens het opstarten! Dat is gewoon zwak! Kijk wat de sneltoetsen voor het opstarten van uw laptop zijn en onthoud ze later zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u niet weet hoe u de usb flash drive moet opstarten.

 Plaats de usb flash drive in uw laptop, druk na het opstarten op de sneltoets voor het opstarten van de laptop, u krijgt dan 10 opties te zien, op dit moment kunt u direct kiezen om het Windows 11 PE onderhoudssysteem op te starten (verschillende PE tools hebben verschillende opstartschermen, beoordeel zelf welke de Windows 11 PE optie is).

 Figuur 6 Het Windows 11 PE onderhoudssysteem selecteren

 Dan kunt u binnenstappen in een interface die veel mensen nog nooit hebben gebruikt, maar waar ze wel heel vertrouwd mee zijn, en dan zult u zien hoe het zo kan lijken op Windows 11.

 Stap 3 Laad de Windows 11 image met een virtueel CD-ROM station

 Om Windows 11 te installeren, hebt u een Windows 11 imagebestand nodig, dat kan worden verkregen van een echte Windows 7 CD, of u kunt het Windows 11 imagebestand rechtstreeks downloaden van het internet voor MSDN-gebruikers.

 Voor degenen die al een echte Windows 7 CD hebben, kopieer a.u.b. alle bestanden van de CD naar de usb stick, zodat u deze stap kunt overslaan en meteen naar de volgende kunt gaan. En het maakt niet uit als de CD kapot is, want je kunt Windows opnieuw installeren met de usb flash drive.

 De derde stap is om de virtuele CD-ROM drive te gebruiken om het Windows 11 of XP image bestand te laden vanaf de usb flash drive.

 Fig. 7 Voorkom het XP image bestand in de usb flash drive (klik op de afbeelding voor een grotere weergave, idem hieronder)

 Als je geen virtuele CD-ROM drive wilt gebruiken, is een eenvoudigere manier het kopiëren van alle bestanden van de Windows 11 of XP CD-ROM naar de usb flash drive, dit is de makkelijkste manier!

 Om het virtuele CD-ROM-station te openen, klikt u in PE op "Start" en selecteert u vervolgens Virtueel CD-ROM-station (Figuur 8).

 Figuur 8 Het virtuele CD-ROM-station openen

 Selecteer vervolgens het Windows 11 image-bestand volgens het stroomschema in Figuur 9 (doe hetzelfde voor het Win8 image-bestand).

 Fig. 9 Selecteren van het Windows 11 image bestand met het virtuele CD-ROM station

 Alles is klaar, de volgende stap is de installatie van Windows 11 op uw laptop of desktop.

 Als u stap 3 niet wilt doen, kunt u natuurlijk ook gewoon het "install.wim" bestand uitpakken van de "sources" map van de Windows 11 installatie CD naar de usb flash drive. Dit brengt u direct naar stap 4 - Windows 11 installeren met Win$Man.

 Stap 4 Installatie van Windows 11 met Win$Man

 Zoals sommigen onder u wellicht weten, is het installeren van Windows 11 zo eenvoudig als het klikken op SETUP op de virtuele CD-ROM drive. Natuurlijk is deze methode ook haalbaar, maar onbetrouwbaar en lastig. De door de auteur aanbevolen trefzekere one-pass methode, zodat je weet hoe je Windows 11 installeert, je weet hoe je XP of zelfs Win8 installeert, wat secundaire leerkosten vermindert.

 Welke Windows-installatie tool om de oorspronkelijke versie van Windows 7 te installeren is de makkelijkste, de auteur van de eerste gedachte is "Win$Man" deze tool (in PE kan worden gevonden), grafische interface, makkelijk te gebruiken, ondersteunt momenteel de installatie van Windows XP, Vista, Windows 11, Windows 8, 2000, 2003, 2008. Win8, 2000, 2003, 2008 en vele andere systemen.

 Open het Windows systeeminstallatieprogramma in PE, ook bekend als "Win$Man".

 Opmerking: Als Win$Man wordt gebruikt om Windows te installeren en de C-schijf is niet geformatteerd, wordt de gebruiker gevraagd de C-schijf te formatteren voordat hij verder gaat met de installatie.

 Figuur 10 Windows installatieprogramma - Win$Man (klik op de afbeelding voor een grotere weergave, idem hieronder)

 De installatie van Windows met behulp van het Windows-installatieprogramma is heel eenvoudig. Volg het stroomschema in Figuur 10 en Figuur 11 voor de installatie.

 Een geheugensteuntje: de installatiebron verwijst naar de locatie van de installatiebestanden van het Windows 11-systeem. Eenvoudig gezegd verwijst de Windows 11 installatiebron naar het bestand "instrall.wim" in sources, de hoofddirectory van de Windows 7 installatie-CD.

 Zodra u de Windows 11 image met succes hebt geladen, is het heel gemakkelijk om Windows 11 te installeren met de Win$Man tool, hier is het gedetailleerde installatieproces!

 

·