Флаш устройството не може да се отвори, как да възстановите загубени файлове

211

Едно

Има много причини, поради които флаш устройството не може да бъде отворено. Можем да изпробваме възможните решения един по един. Но ако основната причина за проблема може да бъде открита, проблемът е по-лесен за решаване. Следващият редактор ще ви даде няколко начина за решаване на флаш устройството не може да отвори проблем, надявам се, че ще бъде полезно за всички.

Когато компютърът ни включи флаш устройството, но установи, че флаш устройството не може да бъде отворено, моля, не се паникьосвайте в момента, какво да направя, ако флаш устройството не може да се отвори?
Научи ви как да решите проблема, че компютърът не може да отвори флаш устройството.

 1
Щракнете с десния бутон на мишката върху флаш устройството и щракнете върху Properties (Свойства). В изскачащия прозорец на свойствата щракнете върху Tools-Start Check (Най-пряката причина, поради която флаш устройството не може да бъде отворено) е, че файловата система е повредена. Общият метод за това е да поправите диска. Щракнете с десния бутон върху „Removable Disk“ и изберете „Properties“ от изскачащото контекстно меню.

2
След това преминете към раздела „Инструменти“ в отворения прозорец, щракнете върху бутона „Проверка на грешките Старт Проверка“, проверете и двата елемента в изскачащия прозорец и накрая щракнете върху бутона „Старт“, за да проверите и поправите грешките на диска.
След като ремонтът приключи, можете да опитате да отворите флашката!

3
Когато горният метод не успее да отвори флаш устройството, препоръчително е да форматирате флаш устройството. Щракнете с десния бутон върху „Removable Disk“ и изберете „Format“ в изскачащото меню с десен бутон. В отворения прозорец "Форматиране" премахнете отметката от "Бързо форматиране" и кликнете върху бутона "Старт".

4
След често извършване на горните операции, ако флаш устройството все още не може да се отвори нормално, опитайте да включите флаш устройството в USB порт. В същото време се уверете, че опциите за настройка, свързани с мобилното съхранение на компютъра, не са деактивирани. Конкретни методи за преглед и настройка: Отворете диалоговия прозорец „Изпълнение“ и въведете командата „gpedit.msc“, за да влезете в диспечера на груповите правила.

5
В прозореца на диспечера на груповите правила щракнете на свой ред „Модул за управление“ → „Система“ → „Достъп за сменяемо съхранение“ и се уверете, че „Отменяем диск: отказ за разрешение за четене“ и „Всички сменяеми дискове: отказ за разрешение за четене“ отдясно "И двата елемента са настроени на" Не е конфигурирано "или" Деактивирано ". Ако не е, щракнете двукратно върху съответния елемент, поставете отметка в елемента „Disabled“ в изскачащия прозорец и щракнете върху „OK“.

6
Ако флаш устройството все още не може да бъде отворено след горепосочените методи, можете да използвате инструмента за масово производство на флаш устройство, за да извършите операцията по поправка. Това е и най-ефективният начин за разрешаване на неизправности на флаш устройството.

 


Когато компютърът ни включи флаш устройството, но установи, че флаш устройството не може да бъде отворено, моля, не се паникьосвайте в момента, какво да направя, ако флаш устройството не може да се отвори? u Start ви учи как да решите проблема, че компютърът не може да отвори флаш устройството.
 1. Щракнете с десния бутон на мишката върху флаш устройството и щракнете върху Свойства, щракнете върху „Инструменти“ - „Стартиране на проверка“ в изскачащия прозорец на свойствата, проверете всички опции в изскачащия прозорец Проверка на диска и след това щракнете върху Старт, както е показано в фигурата:
 
2. Опитайте да отворите флашката, за да видите дали все още не може да се отвори, след това следвайте метода по-долу, натиснете клавиша за бърз достъп win + r, за да отворите прозореца за изпълнение, и въведете gpedit.msc, както е показано на фигурата: Начало на флаш устройство

3. В „Редактор на локална група" щракнете на свой ред „Модул за управление-Система-Преносим достъп до съхранение" и намерете „Сменяем диск: Отказ за разрешение за четене“ и „Всички сменяеми дискове:“ в списъка вдясно. Отричане на всички разрешения "два елемента, както е показано на фигурата: дом на флаш устройство

4.
Отворете съответно горните два елемента, променете конфигурацията им на „неконфигуриран“ или „деактивиран“ и щракнете върху „OK“, както е показано на фигурата:
Няма значение дали компютърът не може да отвори флаш устройството. Има много решения. Горните два метода са нашите общи методи. Какво да направя, ако флаш устройството не може да бъде отворено отново без помощта на външен софтуер за ремонт на решаване на проблема с флаш устройството? Просто опитайте тези често срещани методи.


 Трето: Флаш устройството не може да се отвори, което подтиква причината за форматирането
Устройства за съхранение като флаш устройство, мобилен твърд диск, SD карта и др. Не могат да се отварят чрез двукратно щракване. Какво трябва да направя, ако не смея да го форматирам, защото във USB флаш устройството има съхранени важни данни и данните не са архивирани? Не се паникьосвайте в тази ситуация, ето малък редактор, който ще ви научи как да решите проблема с флаш устройството, което не може да бъде отворено, за да поиска надежден начин за форматиране.
Флаш устройството не може да бъде отворено, подканвайки да форматирате

Флаш устройството е много популярно устройство за съхранение на данни. Има малък външен вид, голямо пространство за съхранение и лесна преносимост, което го прави популярен инструмент за съхранение. Независимо дали сте в ежедневния офис или в ежедневието, можете да видите флашката. Тъй като флаш устройството често се използва в нормални времена, потребителите често се сблъскват с различни проблеми, свързани с флаш устройството.Най-често срещаният е, че флаш устройството не може да бъде отворено и подкани за форматиране.

След като поставите флаш устройството в USB порта на компютъра, отворете файловия мениджър и можете да видите буквата на флаш устройството.Когато потребителят щракне двукратно върху флаш устройството, за да се опита да отвори флаш устройството, флаш устройството не може и системата изскача прозорец, който казва "Дискът в устройство K: трябва да бъде форматиран, преди да го използвате. Искате ли да го форматирате" или "Дискът в устройство H не е форматиран. Искате ли да форматирате сега?"

По това време, ако щракнете върху бутона „Форматиране на диск“, системата ще изскочи прозорец за форматиране.След избора на файловата система щракнете върху OK, за да форматирате флаш устройството. Форматирането обаче ще доведе до загуба на данни във флаш устройството. Ако данните във флаш устройството са важни, не го форматирайте.

Флаш устройството е форматирано, което показва, че проблемът с форматирането може да бъде причинен от различни причини. Различните потребители се сблъскват с различни ситуации, така че причините няма да бъдат еднакви. Редакторът тук изброява някои често срещани причини за справка.

 Флашката е счупена, физическа повреда. Например флаш устройството е изпуснато и флаш устройството не може да се използва нормално; или качеството на копието на флаш устройството не е квалифицирано и чипът на паметта на флаш устройството или основният контролер са повредени. Има проблем с USB порта на компютъра. Някои компютри имат лоши USB портове или недостатъчно захранване, което може да доведе до това, че външните устройства като флаш памети не се използват нормално. В този случай можете да опитате да свържете флаш устройството с други компютри. Има проблем с драйвера. Ако драйверът на компютъра е повреден или твърде стар, това също може да причини този проблем. Препоръчително е да актуализирате драйвера. Разделът на флаш устройството е повреден. Неуспешно щракване върху „Безопасно премахване на хардуер и изваждане на носител“, преди да изключите флаш устройството от компютъра, което води до повреда на дяла. Увреждане на вируси или злонамерен софтуер. Вирусите или зловредният софтуер унищожават критичните данни на флаш устройството, което води до невъзможност за нормален достъп до данните.

Флаш устройството не може да се отвори, подсказващо решение за форматиране

Ако данните във флаш устройството са важни и данните не са архивирани, тогава правилният процес на освобождаване трябва да бъде: възстановете данните от флаш устройството и след това отстранете проблема с флаш устройството.

Забележка: Преди възстановяването на данните на флаш устройството, не изпълнявайте операция chkdsk на флаш устройство, защото често chkdsk ще преустанови само свръх, което сериозно ще повлияе на ефекта на възстановяване на данните.

Как да възстановя данните от флаш устройството, когато флаш устройството не може да бъде отворено и подканата е форматирана? Привидно сложният проблем всъщност е много прост. Докато използвате надежден софтуер за възстановяване, обикновените потребители могат лесно да решат проблема с данните за възстановяване на флаш устройство. Нека да разгледаме процеса на извличане на данни от флаш устройството:

Стъпка 1: Поставете флаш устройството в USB порта на компютъра, така че компютърът да може да разпознае флаш устройството, и след това стартирайте софтуера за възстановяване на данни DiskGenius на компютъра.
DiskGenius е мощен софтуер за управление на дялове и възстановяване на данни с мощни функции за данни и може да се справи с проблеми при загуба на данни от различни устройства за съхранение.

Стъпка 2: Изберете флаш устройство от лявата страна на софтуера DiskGenius (тук трябва да изберете модела на флаш устройството, RD1 + част от серийния номер) и след това щракнете върху бутона "Възстановяване на файла".
Забележка: Флаш устройството не може да бъде отворено и подканва за форматиране, което показва, че дялът на флаш устройството е повреден. Повредата на дяла не е повреда на дяла, така че няма нужда да търсите изгубени дялове тук.

Стъпка 3: Изберете режима за възстановяване и щракнете върху бутона "Старт".
Ако искате да извършите пълно дълбоко сканиране на флаш устройството, трябва едновременно да проверите опциите „Пълно възстановяване“ и „Допълнително сканиране за известни типове файлове“; освен това, ако знаете типа на файловата система на флаш устройство, преди да поискате форматиране, можете да щракнете върху бутона „Разширени“ „Опции“, за да изберете типа на файловата система на флаш устройството, преди да възникне проблемът, което може да подобри ефективността на възстановяването.

Стъпка 4: Прегледайте файла и преценете дали файлът може да бъде възстановен нормално.
DiskGenius ще изброи файловете, намерени по време на сканирането, и ще актуализира резултатите от сканирането в реално време. Потребителите могат да визуализират документите по време или след сканиране. Като визуализирате файла, можете бързо да намерите файла, който искате да възстановите, и да определите дали файлът е повреден. По този начин, преди реалното възстановяване, можете напълно да разберете степента на успех на възстановяването на данни.

Стъпка 5: Извадете необходимите документи. Отбележете файловете, които искате да възстановите в резултатите от сканирането, след това щракнете с десния бутон на мишката и изберете „Копиране в определена папка“. Така че можете да изберете място за запазване на възстановените данни.

Стъпка 6: Проверете възстановените данни. Ако сте сигурни, че данните са възстановени, можете да използвате DiskGenius за форматиране на флаш устройството. След форматирането флаш устройството може да се отвори нормално и да съхранява данни.
да обобщим

Както бе споменато по-горе, ако срещнете проблема, че флаш устройството не може да бъде отворено и подканите за форматиране, не изпадайте в паника и не форматирайте флаш устройството. Най-общо казано, докато няма сериозен физически отказ във флаш устройството, данните във флаш устройството могат да бъдат частично или напълно възстановени. Когато данните във флаш устройството бъдат успешно възстановени, можете да опитате да форматирате флаш устройството, за да поправите повредения дял.

четири

Флаш устройството не може да се отвори, не е счупено, ще ви научи на три начина
Като цяло флаш устройството не може да бъде отворено чрез двукратно щракване върху него, най-вече защото файловата система на флаш устройството е повредена. Така че дори ако вирусът бъде изтрит, двойното щракване все още не успява да се отвори и се показва диалогов прозорец за избор за отваряне на програмата.

Най-простият метод е: щракнете с десния бутон на мишката върху иконата на флаш устройството -> Свойства -> Инструменти -> Старт Проверка -> Проверка Автоматично коригиране на грешки на файловата система -> Старт и поправката ще приключи скоро. Всеки може да опита, ха ха. Изглежда ефективно за механични твърди дискове.

Освен това, ако щракнете с десния бутон на мишката върху иконата на флаш устройството, ще се появи опцията за автоматично пускане, което обикновено е признак на вирус.

Решение:
Ако има проблем с файла Autorun.inf, премахнете атрибута и го изтрийте, след това потърсете файла, посочен от autorun.inf, в системния регистър и изтрийте подраздела на черупката, след като го намерите, и след това можете да отворите D карам. Стартирайте и стартирайте "regedit" (регистрация), използвайте "Ctrl + F", за да намерите диалогов прозорец и въведете "autorun.inf", за да видите подключа на черупката, след което щракнете с десния бутон на мишката и изтрийте

1. Ако във всеки дял има скрити файлове като autorun.inf, най-добре е да рестартирате компютъра, след като го изтриете.

2. Нулирайте метода на отваряне във типа файл (вземете XP за пример)

Отворете My Computer-Tools-Folder Options-File Type и намерете "Drive" или "Folder" (кой да изберете зависи от проблема, който изпитвате. Ако не можете да отворите устройството чрез двукратно щракване, изберете "Drive "и натиснете Ако не отворите папка, изберете" Папка "). Кликнете върху „Разширени“ по-долу, в диалоговия прозорец „Редактиране на типа на файла“, „Нов“, попълнете „отворен“ в операцията (това може да бъде попълнено по желание, ако има „отворено“ и сочи към други непознати. exe файлове, има Може да сочи към троянски кон, да избере "Редактиране"), да попълни explorer.exe в приложението, използвано за извършване на операцията, и да потвърди. След това се върнете в прозореца „Редактиране на тип файл“, изберете „отвори“, задайте го като стойност по подразбиране и потвърдете. Сега отворете дяла или папката, за да видите дали са се върнали към нормалното?

3. Закон за регистъра:
а. Не можете да щракнете двукратно, за да отворите дяла
Стартирайте-Изпълнете-Въведете regedit, намерете [HKEY_CLASSES_ROOT \ Drive \ shell] и изтрийте цялото съдържание под обвивката, след това затворете системния регистър, натиснете F5 на клавиатурата, за да опресните, и щракнете двукратно върху дяла, за да видите.
б. Не можете да щракнете двукратно, за да отворите папката
Стартирайте-Изпълнете-Въведете regedit, намерете [HKEY_CLASSES_ROOT \ Directory \ shell] и изтрийте цялото съдържание под обвивката, след това затворете системния регистър, натиснете F5 на клавиатурата, за да опресните, и щракнете двукратно върху дяла, за да видите
Флаш устройството винаги ще се използва на много места. Различните компютри ще имат скрити опасности от вируси. Неизбежно е да има много проблеми. Използвайте тези методи, за да го изпробвате.

 

Петици

Флаш устройството е един от инструментите, които използваме за преместване на файлове.Наскоро много приятели установиха, че когато използват флаш устройство, не могат да го отворят с двукратно щракване. Много приятели смятат, че тяхното флаш устройство е счупено. Всъщност трябва само да внимаваме, за да открием проблема. Нека да разгледаме проблема. Как да решим проблема, че флаш устройството не може да се отвори.

Флаш устройството е един от офис инструментите, които често използваме в ежедневната си работа. В процеса на използване на флаш устройство често срещаме някои ситуации. Например, когато компютърът ни се включи във флаш устройството, ние откриваме, че флаш устройството не може да бъде отворен и флаш устройството не може да бъде отворено. Как да отворите

·